Dags att så fröer

Här i Skåne kan man så utomhus tidigare än i övriga Sverige. Ännu är det nog för tidigt tror jag. Jorden ska ha en temperatur på fem till tio grader innan man kan så ute. Tomater, paprika och chili kommer jag att börja med att förså inomhus i krukor. Troligtvis kommer jag sedan att skaffa pallkragar för att så dill, persilja, sallad och rädisor när det är dags att så ute. Förra året sådde vi på friland och det tyckte våra hundar var väldigt roligt. De älskade att gräva där med resultat att skörden inte blev så framgångsrik. Det var länge sedan jag slutade röka men när hundarna provade mitt tålamod då använde jag mig av min engångsvape för att inte falla för frestelsen att börja röka igen. Jag hoppas verkligen att våra livliga mopsar inte ger sig på pallkragarna. Jag vet att det ligger i hundarnas gener att gräva eftersom deras förfäder gjorde det för att gömma sin mat. Tycker hundar att det är för varmt kan de också gräva för att hitta en svalare plats att ligga på.

En person sår fröer

by

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *